Els nous proveïdors de verdures

Malauradament per a la gent de Cardedeu Autosuficient, ara fa uns mesos el Mark i la Gisela, que ens havien abastit de verdura des de gairebé els primers moments d’existència de la coope, ens van comunicar que ja no seguirien fent-se càrrec d’aquesta tasca perquè havien decidit posar en marxa un nou projecte més a llarg plaç al seu hort Phoenicurus, que els permetés posar en pràctica a fons els principis de la permacultura. No cal dir que, per a ells, omplir setmanalment les cistelles de més de trenta unitats familiars era un esforç considerable atès els mitjans de què disposaven, però tot i així ho han fet durant dos anys i mig i finalment van arribar a fer més de 100 cistelles en total. Per tot això, totes les unitats familiars de la coope els agraïm de tot cor la seva dedicació infatigable i les seves verdures extraordinàries al llarg del temps que s’han ocupat d’aquesta tasca. (A banda de seguir essent membres de la coope, tenim la sort que al Mark i la Gisela també els agrada això de divulgar a internet les seves activitats i també tenen bloc propi, Hort-verger Phoenicurus, on podreu seguir-los i saber-ne més sobre el seu projecte de futur aquí i aquí.)

En qualsevol cas, el fet era que a la cooperativa li calien nous proveïdors de verdura, així que després de força assemblees i reunions es va optar per encarregar aquesta tasca a dos productors diferents, sobretot amb la idea de seguir recolzant la feina dels hortalans que s’ajusten als principis fonamentals de Cardedeu Autosuficient (la producció ecològica i de proximitat) i també d’assegurar un abastiment mínim en cas que algun dels dos tingui problemes amb la collita. (En aquest sentit, tornem a esmentar el Mark i la Gisela, que com explicaven al seu bloc l’any passat van patir de valent unes fortes turbulències meteorològiques que van impedir-los abastir com els hagués agradat les cistelles de la coope.)

Vet aquí, doncs, els nostres dos nous proveïdors de verdures. En primer lloc, el Quim i el Marçal (amb l’ajuda del Marc), de l’hort de Cal Cerdà, que podreu trobar entre Cardedeu i Sant Julià d’Alfou. Fa relativament poc temps que van començar i encara estan en tràmits per aconseguir el segell del CCPAE, però de ben segur que l’obtindran aviat.

D’altra banda, el Quino, amb l’ajuda de la seva companya Laura, ens abasteix de verdures des de la seva horta La Fanecada, que hom pot veure fàcilment si arriba o marxa en tren doncs està just al davant de l’estació del poble. També el Quino ha començat fa poc amb la producció de verdures ecològiques i ha de combinar aquesta tasca amb una altra feina, així que els membres de Cardedeu Autosuficient estem satisfets de poder recolzar-lo en aquesta etapa inicial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s