Qui som

Cardedeu Autosuficient és una cooperativa de consum crític i ecològic de Cardedeu que es basa en la cooperació i es proposa ajudar i recolzar, en la mesura que pot, petites realitats locals vinculades amb el principi d’autosuficiència i donant espai de crear noves iniciatives i fer xarxa entre iniciatives semblants. Tot i que el consum de verdures ecològiques i altres productes ecològics i de proximitat és l’objectiu central de la coope, també duem a terme altres activitats de caire sociocultural.

Ara mateix el nostre proveïdor de verdures, l’Horta La Fanecada, té els seus camps de conreu a Cardedeu mateix i rodalies, intenta produir per nosaltres tot l’any i, per fer això, fa una previsió de cistella per cada temporada (la temporada d’hivern és d’octubre fins a l’abril, i la d’estiu la resta de l’any). En aquests moments a Cardedeu Autosuficient s’ofereixen tres tipus de cistelles tancades (estandarfamiliarVeg XL), amb una part de productes frescos del camp (cebes, patates, porros, etc.) i una altra de productes variats de temporada (tomàquets, alls tendres, carbassons, cols, etc.), i la freqüència de recollida es pot escollir entre setmanal o quinzenal. A banda d’això, el mateix dia de recollida cada unitat familiar (UF) pot comprar altres verdures i fruites no incloses a la cistella (en aquest últim cas poden ser no tant de proximitat, però sempre ecològiques) en l’anomenat Mercat honest, i l’import de la compra es descompta després del saldo que la UF tingui al seu moneder.

Així mateix, les UF tenen la possibilitat d’adquirir altres productes a banda de les verdures i fruites, els anomenats productes externs, dels quals en aquests moments la cooperativa n’ofereix un ampli ventall, com ara pollastre, xai, liquats vegetals, ous, oli, xiitake, peix, arròs, etc. (podeu consultar-ne la llista sencera als enllaços inclosos a la pàgina d’inici).

A hores d’ara, i després d’un temps en què ha augmentat força l’arribada de gent nova a la cooperativa, Cardedeu Autosuficient té al voltant de 60 unitats familiars. La recollida de la cistella i de la resta de productes que s’hagin demanat es fa els dijous, de 17:30 a 20:30, a l’agrobotiga que La Fanecada té al c/ Progrès, 12 (cantonada amb l’avinguda Eduard Corbella) de Cardedeu, tot i que l’espai exterior romandrà obert des de les 17 hores.

Recordar-vos, en últim lloc, que la raó de ser de Cardedeu Autosuficient és incentivar i posar en pràctica l’esperit cooperativista, l’autosuficiència i la implicació de les unitats familiars, per la qual cosa també caldrà col·laborar periòdicament en els torns de recollida i assistir en la mesura del possible a les assemblees, que tenen lloc cada tres mesos aproximadament i on es prenen les decisions claus al voltant del funcionament de la cooperativa.

 

4 responses to “Qui som

 1. Bon dia;
  De cara al nou curs, setembre 2019 ens instal·larem a Cardedeu. Actualment vivim a Sant Andreu del Palomar, Barcelona, i formem part d’una cooperativa de consum, Borronets. La idea és mantenir la nostra participació activa en aquesta cooperativa i fer el canvi passat l’estiu.
  La cooperativa Cardedeu Autosuficient està oberta a integrar noves unitats familiars?

  Molt agraïts;

  Gemma&Roger

  • Hola, Gemma i Roger. Moltes gràcies per contactar amb nosaltres i pel vostre interès en formar part de la cooperativa. Disculpeu el retard en respondre el vostre comentari.
   Si voleu rebre més informació només cal escriure al correu que s’esmenta, coopecardedeu@gmail.com, i la persona que coordina les altes es posarà en contacte amb vosaltres. Tanmateix, ara hi ha moltes unitats familiars a la cooperativa i potser passarà un temps abans no puguem fer-te un lloc. Salut!

 2. Retroenllaç: Soberania alimentaria, biodiversidad y culturas: Carta al Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación | Sicom·

 3. Retroenllaç: Soberania alimentaria, biodiversidad y culturas: Carta al Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s